Хванаха 30-годишен мъж с 2,88 промила алкохол зад волана

На 22 септември в град Сливен полицейски служители са  установили двама водачи, които управляват след употреба на алкохол, установено е управление на  нерегистриран автомобил. 23-годишният Н.И. от град Сливен е хванат да управлява с концентрация на алкохол 1,30 промила в 03,00 часа на бул.“Хаджи Димитър“. Управлявал е лек автомобил „Мерцедес“. 24-годишният И.Й. от село Желю войвода е управлявал лек автомобил „БМВ“, който не е регистриран по надлежния ред.

30-годишният П.С. от село Селиминово е хванат да управлява лек автомобил „Форд Фиеста“ с концентрация на алкохол 2,88 промила.

По-късно същия ден в РУ-Нова Загора е започнато бързо производство срещу 23-годишния В.Х. от град Шивачево за управление на МПС с концентрация на алкохол 2,35 промила. На 22 септември В.Х. е управлявал лек автомобил „Мерцедес“, като на път ІІІ-662, около 05,50 часа е причинил леко пътно произшествие с превозно средство с животинска тяга. В.Х. е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и е показал положителна проба 2,35 промила. Водачът е задържан за 24 часа.

Водач на МПС, употребил наркотици и алкохол, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 23 септември, в 14,40 часа, на ул.“П.Енев“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 27-годишния Ж.Ж. от село Асеновец. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на наркотици, като уредът отчита положителна проба за метамфетамин и амфетамин. Пробата с дрегер е отчела наличие на алкохол над 1,2 промила. Ж.Ж. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа.

По случаите са започнати бързи досъдебни производства.