Хотел „Национал Палас“ е „Най-добър четиризвезден луксозен СПА хотел на 2023 г.“

Снощи, за 28-ми път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи годишните си награди. Церемонията за поредна година се проведе в столичния петзвезден хотел “Гранд хотел Милениум”. Носителите на награди в хотелиерски и ресторантьорския бранш традиционно бяха разделени в няколко категории.

Хотел „Национал Палас“ – Сливен получи престижната награда „Най-добър четиризвезден луксозен СПА хотел на 2023 г.“ на брашовата асоциация. Наградата бе връчена на собственика на „Национал Палас“ Радостин Бозуков и неговата съпруга Ася Бозукова.

„Винаги съм смятал, че Сливен е една скрита туристическа перла! С този приз доказваме, че луксът може да бъде достъпен и оценен навсякъде.“, заяви Радостин Бозуков след получаване на приза. Той приема наградата не само като оценка за безкомпромисното качество и високите луксозни стандарти сравними с „най-големите в света“ в спа-услугите, но и като един добър сигнал към бизнеса и местната власт в града. „Това е сигнал, че в Сливен имаме възможност постепенно да изградим съпътстваща бизнес инфраструктура, която може да помогне за вдигането на местната икономика и в сферата на спа-услугите“, смята Бозуков. „За мен е изключителна гордост да чуя името „Сливен“ наред с имената на традиционни и дългогодишни туристически дестинации като Велинград, Сандански, Банско, св. Константин и Елена, Албена…“

Спа-центърът на хотел Национал палас носи името Royal Gardenia и е разположен на две нива с обща площ от 1600 м2. Най-голямото бижу в него е римската баня, облицована с три вида естествен камък – мрамор, гранит и травертин. Естествени материали и луксозна дървесина – африкански аспен, финландска ела, абаче и кедър, са използвани във всички помещения на съоръжението. В термалната зона има 4 вида сауни с различни температури, в които всеки би намерил своята подходяща среда. В басейна с размери 8,5 х10 м. и температура на водата 42°С, елегантно са разположени подводни легла.

Royal Gardenia разполага с масажни студиа, студио за професионален подводен масаж, студио за епилация и ВИП център, в който се помещават турска баня (хамам), двойно масажно студио и студио за романтично джакузи за двама. Всички предлагат разнообразие от различни ритуали и уелнес терапии. Водната стена с височина 15 м. дава гръб на спа рецепция и успешно хармонизира с внушителния атриум, който обединява аква и термални зони.

„Национал Палас“ – един от знаковите хотели в Сливен, е разположен в сърцето на града – в архитектурно-възрожденския резерват „Добри Желязков“ – Фабрикаджията. Спа центърът на хотел Национал палас, който работи вече три сезона дава и добавена стойност на традиционния профил на хотела – бизнес-настаняванията и  конферентния туризъм. Потребители на спа-услугите са не само гостите на хотела, а и жителите на града.