Гришо: Никога не съм забравял откъде съм тръгнал

Григор Димитров даде интервю за официалния сайт на ATP. Ракета номер едно на страната ни потвърди, че е е дарил респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково, за да подкрепи борбата с коронавируса в родината си.

„Идвам от много малък град и никога не съм забравял откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна. През целия си живот играя за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората и тяхната подкрепа през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната, но нещо, което дълбоко ме трогва и ме кара да се чувствам жив.

Винаги съм бил наясно какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в такива ситуации: всички лекари, хората, които работят в бензиностанции и хранителни магазини, почистващият персонал в болниците.

Трябва да оценяваме това и не мисля, че винаги сме го правили по най-добрия начин, дори в добрите времена.

Да се надяваме, че ще мога да имам правилните възможности, правилните партньори и правилната структура, за да направя нещата, които винаги съм искал да свърша – независимо дали става дума за медицинската сфера, образованието или нещо друго.

Просто зная, че в живота има по-големи неща и наистина бих искал не само да имам дейно участие, но и да дам част от себе си за това“, каза Гришо.