Граждани негодуват срещу саниране на блок

Граждани сигнализираха на редакционната ни поща за проблеми при санирането на блок 27 на бул. „Христо Ботев“. Живущите там са недоволни от работата на фирмата изпълнител. Подавани са множество жалби в Общината, но до момента не са предприети никакви действия.

Строителната площадка е открита на 23.10.2019 г., като работата по блока е трябвало да приключи в рамките на 170 календарни дни, до края на м.февруари. Живущите в блoка твърдят, че тя е започнала два месеца по-късно – през декември. На обекта рядко се появявали по 3-4 работници, а планираният им брой бил 20.

По проект е трябвало да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също е трябвало да бъде сменена.  До днес нищо от това не е извършено, информират живущите.

Фирмата-изпълнител е „Агрон Груп“ ЕООД. Фирмата извършваща надзор е „ДЕДАЛ“ ЕООД.

Чрез тази публикация, живущите в бл.27 на бул. ”Христо Ботев” се обръщат към Кмета и  администрацията на Община Сливен с молба за действия  и очакват информация какво ще бъде предприето с проточилото се и забавено саниране.