Графика и живопис, провокирани от битовизма и масмедиите на художника Христо Георгиев показва Художествена галерия „Димитър Добрович““

Художествена галерия „Димитър Добрович“ ще покаже втората самостоятелна изложба REmix | PRIMITIVE PRINT на сливенския художник Христо Георгиев. Тя ще бъде открита на 14 юли, от 18.0 часа в „Узунова къща“.

Изложбата представя графични и живописни творби, създадени от сливенския художник и педагог Христо Георгиев през последните две години. Тя изследва взаимодействието между рисунката като самостоятелно произведение и подготвителен елемент, от една страна, и техниката и начина на изпълнение на едно живописно произведение, от друга страна.

Графиката позволява експеримент през целия процес на създаването на една творба. Същото, според художника, бихме могли да забележим и при работата върху платно или проект, предвиден за стена. Двете техники на работа се допълват, като всяка показва достатъчно детайли, които разказват или са продължение на предходна творба.

Представените характери и типажи са плод на авторовата фантазия, вдъхновена от битовизма, мас медиите и реакциите на средностатистическия български зрител, както и негативните особености на междуличностното ни общуване.