Градският парк в Ямбол отвори врати в регламентиран режим

Градският парк в Ямбол отвори врати във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Паркът ще бъде отворен всеки ден от 7:00 часа до 21:00 часа, влизането и излизането от парка е само през главния вход до Минералната баня.

Часовият интервал за разходки с деца до 12 години е от 9:30 часа сутринта до 18:30 вечерта. Те трябва да бъдат придружавани от не повече от двама възрастни – родители или членове на семействата им.

От 7:00 часа до 9:30 часа и от 18:30 часа до 21:00 часа е разрешено собствениците на кучета да разхождат своите домашни любимци, но не повече от един.

В градския парк е въведено еднопосочно движение: на влизане – по главната алея, а на излизане: по алеята пред зала „Диана“ и Младежки дом „Г. Братанов“. Обозначените маршрути за разходка трябва да се спазват.

Посещенията на детски и спортни площадки са преустановени.

След създаване на допълнителна организация, в най-кратък срок ще бъде отворен и лесопарк „Боровец“.

Екипи на СПООР, Общинска полиция и служители на ОП „Паркове, зони за отдих и спорт“ следят за спазването на въведените противоепидемични мерки.

Гражданите трябва да бъдат с предпазни маски и да спазват физическа дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства, да избягват докосването на повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи. Забранена е употребата на алкохол на територията на градския парк.

Всички нарушители подлежат на наказание на основание чл. 63, ал. 1 и 7 от Закона за здравето, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс и чл. 2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание на 13 март 2020 година.

Община Ямбол призовава: Бъдете отговорни към Вашето здраве и здравето на околните!