Грабителите на възрастни хора от Сливен остават в ареста

По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо две непълнолетни лица, съпричастни към извършване на поредица от грабежи в град Сливен, съобщиха от Прокуратурата.

По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама младежи (на възраст 15 и 16 години). Те са съпричастни към осъществяването на четири грабежа в град Сливен. Престъпленията са осъществени на 08.11.2020 г. и 09.11.2020 г. Жертви са станали възрастни хора (три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 години). Грабежите са извършени по един и същи начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. След това причаквали възрастните хора, които не са имали никаква възможност да се защитят. Спрямо тях са употребени закани и сила, с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда, вида на която е в процес на установяване.

Извършителите са установени и задържани след проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел „Криминална полиция“ при Районно управление – Сливен, осъществена под надзора на Районната прокуратура в града.

Определението на Районен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.