Готови ли сте за летните резитби при прасковата? Посетете демонстрация на място в градината на Георги Киров в кв. „Речица“

Можете да получите практически знания и умения от семинар в градината на сливенски овощар.

Летните резитби при прасковата ще са тема на семинар с демонстрация във овощна градина, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Сливен и Селскостопанска Института по земеделие в Кюстендил.

Събитието ще се проведе на 8 юни 2022 г., сряда, от 11:00 до 13:30 часа в прасковената градина на Георги Киров в Сливен. За улеснение на участниците се предлага събиране на групата пред административен център на квартал Речица, Сливен в 10:30 часа.

На семинара ще се демонстрират основните методи на летните резитби в прасковени насаждения. Присъстващите ще имат научат за най-важните предпоставки за предприемане на резитбата и какви са подходящите срокове за извършването им. Ще видят демонстрационна лятна резитба в прасковеното насаждение на земеделски стопанин и ще получат практически знания и умения.

Във втората част на семинара ще бъдат представени възможностите за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020.

Програма и покана за събитието може да видите ТУК.