Google започва актуализации за поверителност на свои водещи приложения

Компанията-майка на Google – Alphabet Inc., обяви в прессъобщение, че ще пусне няколко актуализации за поверителност и сигурност за приложенията Google Maps, YouTube и услугата Assistant, заедно с въвеждането на проверка на паролата – функция, която ще уведомява потребителите, ако има проблеми със сигурността с техните пароли съобщи БНР.

Google Maps вече ще включва режим „инкогнито“, даващ възможност на потребителите да изберат опция, която да държи тяхна чувствителна информация далеч от самото приложение. Тези актуализации ще бъде пуснат за устройствата с операционна система Android още този месец, като скоро се очаква и версията за операционната система iOS.

Към Youtube пък ще бъде добавена функцията за автоматично изтриване и ще се помогне на потребителите да определят период от време, през който да бъдат запазени данните за тяхната активност.

В услугата Assistant пък ще осигури по-лесен начин за премахване на лична информация с гласови команди. Англоезичните потребители ще се запознаят с новите функции още следващата седмица, а другите потребители – през следващия месец.

Източник: novini.bg