Гимназията по електротехника „Мария Кюри“ в Сливен отбелязва 60-годишен юбилей

60-годишен юбилей чества тази година Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска Кюри“ в Сливен. Годишнината беше отбелязана тържествено днес в сградата на училището. На събитието по повод юбилея присъстваха настоящи и бивши директори, учители и ученици. Гости на празника бяха кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

В приветствието си към присъстващите кметът изтъкна важната роля на гимназията и приноса й за развитието на образованието в Сливен. Той подчерта, че са големи перспективите пред завършващите училището.

„Гимназията по електротехника и електроника „Мария Кюри“ е част от гръбнака на професионалното образование в Сливен. През годините индустрията се променя, цели отрасли, които са били основен потребител на кадри от професионалното обучение, сега или ги няма или са силно трансформирани, но се появяват нови предизвикателства. Убеден съм, че на базата на традициите, които има тази гимназия, ще бъдете важна част от цялата инфраструктура на икономическото развитие на нашия регион“, каза кметът.

Той благодари на всички преподаватели и ръководители, които през годините са подготвяли учениците, давали са им солидна основа, мотивация и вдъхновение. Стефан Радев подчерта, че бивши възпитаници на гимназията днес са успешни ръководители, научни работници, мениджъри, което е най-големият атестат за качеството на образование, което се дава в училището.

Кметът връчи Плакет на Община Сливен на директора Татяна Башева-Кънева по повод 60 години от създаването на гимназията.

Тя благодари на Стефан Радев и Общината за подкрепата, както и на своите бивши, настоящи колеги и ученици.

„Съдбата на стотици семейства е свързана с училището и те се гордеят с това. Огромно благодаря на всички учители и директори, с които съм имала възможност да работя през годините. Това са професионалисти, достойни и мъдри хора. Благодаря и на хилядите ученици, избрали да свържат съдбата си с училището и са повярвали в нас. В тях вложихме най-доброто от себе си, за да бъдат добри хора и отлични специалисти“, каза Башева.

11.05.2023 г.