ГЕРБ – Сливен се поклони пред героите загинали за Освобождението на България

ГЕРБ – Сливен се поклони пред героите загинали за Освобождението на България. По случай 3 март министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, народният представител Мария Белова, кандидати за народни представители за 45-тото НС, общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент и представители на партията положиха цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Да бъдем единни и да познаваме историята си, да ценим героите си и да отстояваме свободата си. Това заяви след церемонията министър Танева. „Радвам се, че дори и без официална организация за празника, много хора изразяват своята почит и са тук, за да се поклонят пред героите, дали живота си за свободата ни. Радвам се, че съм в родния си град, защото усещането за свобода е най-силно, когато се намираш в родното си място“, каза Десислава Танева.

По повод празника, панихида за загиналите за Освобождението на България и молебен за здраве и благоденствие на българския народ отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. След службата, точно в 12 ч., от градския часовник прозвуча Химна на Република България. Последва звън на камбани от православните храмове в града.