ГЕРБ Сливен откри кампанията си в изцяло обновената зала „Асеновец“

ГЕРБ Сливен откри официално предизборната си кампания за изборите.

Началото беше дадено в изцяло обновената спортна зала „Асеновец“, чийто ремонт бе един от приоритетите на ГЕРБ Сливен преди четири години. За ремонта на съоръжението правителството на премиера Бойко Борисов отпусна близо 1,3 млн. лева.

Десислава Танева, областен ръководител и водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ, обяви, че от всички осем приоритета обявени преди четири години, всички са изпълнени или са в процес на изпълнение.

Листата е определена сред обширна анкета с граждани на Сливен и областта. В нея има силно присъствие на учители, лекари, икономисти, а средната възраст на кандидатите е 38 години. „Сливен е дал много на България и ще продължава да дава. Тръгваме за доверието на нашите съграждани с млади, образовани и интелигентни хора. Надявам се, че ще имаме нов управленски мандат, за да можем да довършим започнатото. Така както нашата Коалиция ГЕРБ/СДС тръгва с програма за България „Следващо поколение“, вярвам, че това можем да го надградим и в Сливен“, заяви Десислава Танева.

Основните приоритети за новия мандат са „Зелен град“ с чиста околна среда; трансформирана икономика чрез дигитализация и цифровизация; по-висока брутна добавена стойност, като всичко това ще доведе до по-високи доходи на всички нива и по-добра среда за живот, обяви Танева. Тя допълни, че ГЕРБ запазва приоритетите си здравеопазване, образование и развитие на икономиката и доходите.

Водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ/СДС Десислава Танева, представи своите 11 колеги, с които тръгват за победа с номер 28 в бюлетината.

Втора е Мария Белова – юрист, народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание. Трета е Галя Захариева – педагог и народен представител в 42-то, 43-то и 44-то НС. Четвърти в листата е Пламен Крумов – предприемач и спортист. Той е общински председател на СДС-Сливен. Пета е д-р Наталия Канева – лекар. Началник на отделението по ендокринология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Под номер шест в листата е Георги Даскалов – фармацевт и мениджър на аптека в Сливен. Седми е Деян Митев –директор и главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. На осмо място е д-р Славян Тъмнев – лекар, специализант в „Клиника по кожни и венерически болести“ в УМБАЛ „Александровска“. Педагогът Милена Гочева е девета. Тя е начален учител в Сливен. Под номер десет е д-р Димитър Великов – стоматолог и управител на Амбулатория за индивидуална практика по дентална медицина. Единадесети в листата е Борис Шейтанов – предприемач и мениджър на застрахователен офис. На 12-то място е Даниела Василева – педагог и учител в Сливен.

„Пред България и цяла Европа предстои предизвикателството за преход към зелена икономика и зелено земеделие. Това може да се направи от експерти, млади и образовани хора, а в нашия екип ние имаме такива“, каза още Десислава Танева. Тя призова хората на 4 април да излязат и да гласуват, като подкрепят реалистичната и изпълнима програма на ГЕРБ.