Ген. Мутафчийски предупреди: Предстоят трудни години и похвали Военна болница в Сливен

Снимка: БГНЕС

Добри финансови резултати и липса на дългове, стратегическа инвестиционна програма за обновяване на клиники и апаратура и обучение на военномедицински кадри, въпреки ограниченията от пандемичната обстановка – това показва анализът на началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS за периода 2017-2021 година.

„Предстоят трудни години. Със сигурност трябва да ограничим нивата на амбиция, но няма да спрем, макар и с по-премерени крачки, защото предизвикателствата наистина са големи. Ние ще стегнем редиците, но в никакъв случай няма да спираме развитието и амбициите си за реновиране на базата, за закупуване на модерна апаратура, за добро заплащане и развитие на персонала“, категоричен бе началникът на ВМА.

Данните бяха изнесени по време на традиционна среща на ръководствата и представители на седемте болници, част от структурата на Академията, сред които и МБАЛ-Сливен.

Ген. Мутафчийски специално подчерта участието на медиците от ВМА в битката с COVID-19. Съвсем заслужено получихте и признанието на обществото, защото показахте как се извършва истинско лечение на болните, заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той обърна внимание и на обновената база и ремонтите на във МБАЛ-Сливен.

Всички клиники в столичната болница са реновирани, създадохме най-модерния операционен център на Балканите, ремонтирахме клиники и във военните болници във Варна и Сливен. Изцяло реновирано е общежитието в двора на болницата, изградихме Военномедицински симулационен тренировъчен център. За последните пет години инвестициите в модерна техника са се увеличили 20 пъти и този процес ще продължи, защото от това зависят възможностите ни за съвременно медицинско обслужване, поясни още началникът на ВМА.

Почти двойно се е повишило допълнителното материално стимулиране на персонала: Това е нашата философия на управление – освен модерна среда за работа, хората да се чувстват и по-удовлетворени от своя труд. Другият ни мотивационен лост е възможността за кариерно и академично развитие.