Гагаузов остава в ИБ на БСП, сред „новите“ попълнения е Таско Ерменков

По официална информация от днешното заседание на НС на БСП Атанас Зафиров остава начело на листата на БСП в Сливен. Той остава и зам.-председател на БСП.

Четирима от досегашните заместници на Корнелия Нинова запазват постовете си, стана ясно от предложените от лидерката промени в Изпълнителното бюро, което подаде оставка след като БСП остана на трето място на изборите на 4 април. Те трябва да бъдат одобрени от Националния съвет на партията, който заседава в този час на „Позитано“ 20, предаде 24часа.

Зам.-председатели на партията отново са Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Владимир Москов и Ирена Анастасова.

Аут от Изпълнителното бюро обаче е служебният правосъден министър Янаки Стоилов. Досега той бе начело на Комисията по идейно и програмно развитие на БСП и бе с ранг на зам.-председател. След провала на предишните избори Стоилов и Крум Зарков бяха единствените, които поискаха оставката на лидерката на заседанието на Изпълнителното бюро. Зарков също вече не е част от тясното партийно ръководство.

От бюрото излизат още Георги Свиленски, Манол Генов, Иван Иванов и Стоян Мирчев.

По-голямата част от състава на Изпълнителното бюро обаче остава същият. Вяра Емилова и Христо Проданов отново са секретари, но такъв вече е и Стефан Бурджев.

В ИБ отново са и Бриго Аспарухов, Асен Гагаузов, Катя Георгиева, Борислав Гуцанов, Трифон Панчев, Стойко Танков, Боян Иванов и Радослав Гайдарски.

Сред новите попълнения са Георги Гьоков, Таско Ерменков, Станислав Стоенчев от Сопот, Емил Хумчев от Златоград, Генади Събков от Мездра, Георги Йорданов от Пловдив, Александър Горчев от Велики Преслав.

Кольо Милев остава водач на листата в Търговище.