Футболните отбори на Кермен и Младово получиха екипи и поръчение да покажат на политиците „как се води честна игра“

Пламена Петрова (в дясно) - кандидат за кмет на община Сливен от БСДП и Станимира Славова - кандидат за общински съветник

„Децата ни да спортуват и да имат добро образование са най-важните неща за всяка майка след здравето. Много от хората не могат да си позволят да плащат за занимания извън училище и една социално отговорна община трябва да им помага в грижата за децата“ – заяви Станимира Славова от Кермен, която е кандидат за общински съветник от листата на Българска социалдемократическа партия.

Тя заедно с Пламена Петрова – кандидатът за кмет на социалдемократите в Сливен подариха футболни екипи на отборите на гр. Кермен и с. Младово.

„В нашата програма за управление на община Сливен важно място има грижата за доброто образование и качественото, здравословно свободно време за децата ни – чрез насърчаване на масовия спорт и безплатен достъп до общински спортни бази, чрез общинска подкрепа за читалища, изграждане на площадки в града, но и в селата. Аз съм адвокат и моята практика показва, че най-добрия начин да опазим децата си от улицата, от наркоманиите и от престъпността са спортът и запълване на свободното им време с добри занимания.“ – това каза в Кермен кандидатът за кмет на община Сливен Пламена Петрова.

В неделя – в навечерието на празника на Кермен, на официалната футболна среща с отбора на с. Младово, футболистите и публиката бяха изненадани от жеста, който направи тя заедно с екипа на листата за общински съветници от Българската социалдемократическата партия.

Те подариха на двата отбора пълен комплект екипировка за юноши с пожелание ръководствата им  и бъдещите кметове да работят за развитието на детско-юношеските спортни школи в с. Младово и да ангажират все повече деца и младежи в любов към спорта и по-голяма физическа активност.

Екипът на гостите от с. Младово бе връчен от Пламена Петрова, която пожела на двата отбора „честна игра, за да дадат пример и на политиците как се прави“.

Традиционният екип в жълто-черно на домакините от Кермен бе връчен на капитана на отбора от Станимира Славова.

На празника присъстваха и кметовете на Кермен Живко Жечев от ГЕРБ, който преди срещата подари футболна топка на играчите от града и Димка Славова от БСП, която е селекционер и неформален лидер на футболния отбор в с. Младово.

В срещата участваха водачът на листата на социалдемократите в Сливен Мартин Славов и кандидатите за съветници Борислав Петров, Иван Петров, които пожелаха успех и на двамата кандидати.