Френският писател Ерик Ноло гостува в сливенската езикова гимназия

Френският писател Ерик Ноло гостува в сливенската езикова гимназия, където е учителствал преди 30 години, съобщиха от Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ в Сливен, предаде БТА.

След повече от 30 години, в учителската стая на Езиковата гимназия, на 22 февруари, се завърна Ерик Ноло, бивш преподавател в училището, понастоящем известен френски писател, есеист, памфлетист, литературен критик, преводач и издател, съобщава на сайта си учебното заведение. Той беше посрещнат от свои колеги и ученици и в непринуден емоционален разговор разказа за първите си дни като учител в гимназията, за нещата с които се занимава сега, както и за бъдещите си намерения.

Ерик Ноло е в България за представянето на първия си художествен роман „Последна спирка Русе“, издаден от „Колибри“. Той беше придружен от преводача на книгата Красимир Кавалджиев, който е от Сливен и също е ученик на гимназията и на Ерик Ноло. Те бяха поканени да присъстват на отбелязването на петдесетата годишнина от основаването на Езиковата гимназия в Сливен през месец май.