Фолклорното богатство на училищата в Котел и Широка лъка на една сцена в зала „Сливен“ ще видим на 25 ноември

Източник: http://nufi-kotel.com/

Възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, Котел и на Национално Училище за Фолклорни Изкуства „Широка лъка” ще се съберат на една сцена в зала „Сливен“ на 25 ноември в уникално фолклорно изживяване. 

Концертът е благотворителен, а началото му е от 19 ч. 

Инициативата за концерта е на сдружението с нестопанска цел „Зората на Туида“. Той се организира с изцяло благотворителна цел. Средствата, събрани от продажбата на билети ще бъдат разпределени между двете фолклорни училища. Цената на билета е 25 лева.

И двете институции са пазители на безценното богатство на българския фолклор. Нещо повече – те не само обучават и дават бъдеще на млади и талантливи българи, те укрепват българската духовност. Продължават едни много стари корени, на които се крепи силата и устойчивостта на нацията ни. Затова и „Зората на Туида“ традиционно подкрепя това специфично образование.„, заяви пред „Сливен нюз“ Радостин Бозуков, който е Председател на организацията.

Тази година благотворителната инициатива, освен училището в Котел ще подкрепи и училището в Широка лъка. Не съревнование, а обединение и синхрон между талантите, търсят организаторите.

Целта на „Зората на Туида“ е освен да даде изява на възпитаниците им в края на годината, е и да подпомогне двете институции финансово, тъй като те имат специфични нужди и разходи. „Запазването на автентичността и качеството при изработката на музикалните инструменти и на носиите, необходими за учебния процес и за концертните изяви на децата, изискват допълнителни средства.“, споделиха организаторите.

Източник: shirokalaka.net