ФК „Сливен“ не е изпадал от Трета лига, гонят 140 клуба за уронване на престижа на БФС

Йордан Лечков излезе с остри критики срещу Димитър Бербатов. Това стана в отговор на пресконференция на Бербатов, в която той обвини настоящото ръководство на БФС в умишлено изключване и чистка на неудобни клубове.

Йордан Лечков коментира и темата дали са погазени правилата на БФС с включването на ФК Сливен в Трета лига. „Сливен не е изпадал, по правилник изпадат два отбора, те не са подготвени, вижте документацията на БФС“, коментира Лечков. И добави: „В Сливен залагаме на млади момчета, 16-17 годишни. Понеже се персонализира много, нека той вземе един клуб да видим дали може да харчи 2 лева.“, каза по повод на Бербатов Лечков.

Той обвини Димитър Бербатов и неговите съмишленици, че са „провалили“ имена като Йордан Лечков, Любослав Пенев и Петър Хубчев. Лечков отново се заяде с Бербатов, след като бившият нападател на Манчестър Юнайтед обвини БФС в „чистка“ на неудобни клубове.

Нещо съзидателно правят ли тези хора през тези години? Кандидат на кое е за президент (Бербатов)? Сега разбрахте ли защо от 2006-2007 година сигнализирам – тези хора провалиха такива имена като Стоичков, Любо Пенев, Хубчев и т.н. Сменяха треньорите така, само с такива дребни лъжи и измами се занимават, или се забравиха тези неща?“, каза Лечков пред bTV.

Обяснението на Лечков за изключените 140 клуба е, че те са уронвали престижа на БФС – хвърляли плодове и зеленчуци срещу сградата на БФС, но не каза дали това важи за всички 140 изключени клуба. „Тези клубове са изключени за уронване на престижа. БФС вече не прави компромиси. Може ли да замерваш с плодове и зеленчуци сградата на футболния съюз? То това се видя от всички, нали?“, заяви Лечков.

Шок! Размазаха ФК Сливен с 21:0