Филмът „МАЙКА“ идва в Сливен

филмът „Майка“ на режисьорката Зорница-София Попганчева ще бъде показан в Сливен на 22.03. от 18:00 ч. в Зала „Зора“. Прожекцията ще бъде съпътствана от среща с екипа и дискусия.

Българският филм „Майка“ нашумя и поради факта, че бе изваден от номинациите за „Оскар“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“ 3 минути повече английска реч.

ТРЕЙЛЪР

Филмът, вдъхновен от действителен случай, пренася главната героиня Елена на два континента. От живописната Широка лъка в едно от най-големите гета в света – Кибера край Найроби. Там тя преоткрива силата и смисъла на думата „Майка“.

„Историята на една жена, която имайки трудност да има свои собствени деца намира начин, чрез който да реализира подвига си да бъде родител по такъв начин, който не съм сигурна дали това не го прави десет пъти по-голямо. Работи с деца, които са в неравностойно положение“, казва в свои интервюта режисьорът на филма Зорница София.

Всички деца, които участват във филма, и в България, и в Кения не са актьори. Те са сираци или деца от улицата.

Билетите за прожекцията в Сливен са вече в продажба в мрежата на ИНТЕЙС: https://entase.to/Vo

Гости на събитието ще бъдат Зорница-София Попганчева – режисьор и Петър Минчев – продуцент.

Вдъхновено от истинска история и вдъхновяваща на свой ред зрителите, че всеки може да промени света!

Изправена пред избор между копнежа си да има свое дете и да помогне на стотици сираци да започнат да мечтаят, Елена ще преоткрие смисъла на думата „майка”.

 

режисьор – Зорница София
продуценти – Зорница София и Петър Минчев – ГОСТИ НА СЪБИТИЕТО!

сценарий – Зорница София и Миглена Димова
оператор – Крум Родригес
монтаж – Виктория Радославова и Мартин Савов
музика – Дарко Маркович
художник – Калина Челебиева

Елена е театрална режисьорка, която губи възможността да има деца на 32 години. Опитвайки терапии, за да зачене и не успявайки да убеди харизматичния си съпруг Леон, на 50, да остане с нея в България и да продължат да опитват, Елена развива театрална програма трансформираща живота на деца-сираци. Точно когато Леон узрява за идеята да пробват „ин витро“ с дарени яйцеклетки, Елена е поканена да адаптира програмата си в Кения, където броят на деца без родители е огромен. Елена е изправена пред избора между мечтата си да има свое собствено дете или да помогне на хиляди деца да започнат да мечтаят. Откривайки свой собствен път, Елена предефинира думата „майка“.