Facebook разработва смарт часовник, ето какво ще можем да правим с него

Снимка: Pixabay

През февруари тази година се появи информация, че Facebook готви собствен смарт часовник, с който да се противопостави на Apple и Google, които доминират тази категория джаджи.

Оказва се, че това не е слух и компанията на Марк Зукърбърг действително разработва такъв продукт, съобщава The Verge. Часовникът на Facebook ще се появи още през лятото на следващата година на цена от около 400 долара, предава lifestyle.bg

Цената ни подтиква да мислим, че това няма да е просто спортна гривна, а истински смартчасовник и то с доста интересни способности. От The Verge разкриват, че устройството ще е с модулен дизайн, метален корпус, две камери и дисплей, който може да се сваля. Софтуерът ще е базиран на Android, но ще има и специално мобилно приложение, съвместимо и с iOS, и с Android, чрез което ще можем да правим настройки.

Идеята на Facebook обаче е часовникът да е независим от смартфона, за което говори и LTE свързаността, която се очаква да има. Целта очевидно е джаджата за служи като бърз и лесен начин за заснемане на снимки и видеа и споделяне в Instagram, Facebook и WhatsApp.

Очаква се също така часовникът да разполага със сензор за пулс, което означава, че все пак ще има и спортно приложение.