Ето кои предмети ни пазят от враговете и недоброжелателите ни

Снимка: Pixabay

Щастието и благополучието ни зависи от самите нас и усилията, които влагаме в тях.

Но понякога се случва така, че има външни, нежелани влияния, от които не можем да се предпазим физически, тъй като са насочени към нас по други канали, пише Edna.bg.

За щастие, има малки вещи, които могат да ни предпазят от негативната енергия. Бонус е, че всеки ги има под ръка.

Ето кои са те:

Сол

Солта символизира земния елемент, и ако бъде използвана правилно може да предпази човек от проклятия, завист и всякакви негативни влияния. Използва се в много езотерични пречитващи риатуали и също е част от българксата популярна култура. Може би и вие самите сте хвърляли сол през рамото си. Има и няколко други начина, чрез които солта ни служи.

Можете да използвате всякаква сол – готварска, хималайска, черна сол (която е най-ефективна, ако искате да се предпазите от злодеятели). Черна сол можете също да си направите сами с огарки от дърво или хартия.

Как да я използвате:

Поръсете прага на жилището или стаята, в която спите. Така всички хора, които ви мислят лошото, ще стоят надалеч.

Хврълете сол през дясното си рамо, ако се опасявате, че някой ви одумва.

Носете малък амулет като украшение върху себе си. Можете да сложите малко от избраната сол в памучено вързопче или малко шишенце и да го превърнете в огърлица.

Сложете малко количество сол в плоска чиния или тава и напишете името на човека, когото искате надалеч. След това изхвърлете съдържанието в пръст.

Огледала

Огледалата са едни от най-силните средства за защита от всякакъв характер. Ако имате недоброжелатели, целта на огледалото е да отрази обратно енергията им.

Ако искате да предпазите дома си поставете огледало в дървена рамка на видно място в къщата ви. Много хора избират стената срещу входната врата.

Ако искате да предпазите себе си във всекидневния живот, носете малко, джобно огледалце с вас навсякъде където ходите.

Почистете го с алкохол или спирт и го поставете така, че да връща външните влияния. Така, ако някой има негативна енергия към вас, тя ще бъде запратена обратно върху него.

Безопасна игла

Може би сте ги забелязвали леко да блещукат по дрехите на бабите ви, дори да не са шивачки. Може би те сами са ви казвали, че ги носят против уроки.

Те са много добро средство за защита. За активирате силата на безопасната игла я нагрейте на свещ и я измийте. Можете също да  оставите в купичка сол за една нощ.

На следващата сутрин я закопчайте от вътрешната страна на дрехите си или ако предпазвате дома – над входната врата. И в двата случая е добре да не се забелязва лесно. Внимавайте: безопасната игла трябва да остане закопчана.

Чесън

Едва ли го чувате за първи път, но е важно да отбележим, че чесънът предпазва от лоши сили, уроки, магии, болести и дори лош сън, ако го сложите под възглавницата си.

Също изчиства и отблъсква негативната енергия и има реални, научно доказани лечебни свойства.

Можете да го използвате както прецените. Хората, които целят да предпазят дома си го скриват на тавана или над входната врата. За лична закрила – направете защитен медальон.

Сапун

Сапунът, както и водата, са символи на пречистването и като цяло чистотата. Сложете го на няколко места в дома си, след като сте го използвали да се измиете ( направете го с умисъл).

Носете малки (хотелски) сапунчета в чантата си.

Червен конец

Освен като амулет за здраве и късмет, хората връзват червени конци, за да предпазват близките си от болести, лоши хорски мисли и магии.

Червения конец обикновено се връзва от най-старата жена в къщата или от човек, който ти мисли само доброто. Затова често хората избират майка си.

Вържете конеца на лявата ръка, ако искате да предпазите себе си или близките си от външни влияния.

Ако в даден момент конецът се скъса, можете да сте сигурни, че някой ви е урочасал. Хубавото на това е, че при скъсването, червеният конец ви е предпазил.

Амулетът ви закриля от лоши очи, завистта и неблагоразумието на враговете и недоброжелателите ви.