Ето кога да очакваме магнитни бури през октомври

Магнитните бури успяват да подействат свръх негативно на благосъстоянието на хората. Най-засегнати са онези от нас, които страдат от хронични заболявания, както и възрастните мъже и жени.

Добрата новина е, че през втория месец от есента няма да има кой знае колко силни магнитни бури. Очакват се две, но те ще преминат сравнително леко и вероятността да ви създадат дискомфорт, е минимална, пише Actualno.com

Ето ги и дните, в които трябва да се пазите:

29 октомври – На този ден магнитната буря ще е по-силна от обикновено. Продължителността й ще трае няколко часа. Много е важно хората, които са метеочувствителни, да бъдат внимателни. За предпочитане е да намерят повече време за почивка и да не се подлагат на стрес. Разходките сред природата са добро решение, стига климатичните условия да позволяват това.

30 октомври – Тогава ще се наблюдава значително по-малка магнитна буря. Едва ли ще успеете да я усетите. Ако обаче страдате от сърдечни проблеми или хипертония, възможно е състоянието ви да се влоши. И въпреки това, че октомври се очертава да бъде сравнително спокоен, от гледна точка на магнитните бури, все пак ви съветваме да действате много внимателно и да бъдете предпазливи.