Енчо Керязов посети Музея на бойната слава в Ямбол и се запозна с новите експонати

Заместник-кметът на община Ямбол посети Музея на бойната слава, за да разгледа новите експонати. Георги Вардаров и Стоян Грамов, директори на Музея на бойната слава и на Български военен и технически музей – София, разказаха на Керязов за техническите характеристики на съветската гаубица М-30, която с основен принос за победата на Червената армия над хитлеристка Германия, както и на БТР-40, участник във войната в Афганистан. Керязов се качи в любимия на американската армия товарен камион от Втората световна война GMC – CCKW, наречен „Джими“, както и в бронетранспортьора и го форсира.

„Добре е да има все повече нови експонати, които посетителите да видят в действие. Това е интересно за хората. Важно е как ще бъдат представени и по какъв начин ще бъде разказана тяхната история,“ изтъкна заместник-кметът на община Ямбол.

Група от американски военнослужещи също посети Музея на бойната слава и командирът на учебния полигон „Ново село“ се запозна с Енчо Керязов.

Припомняме, че днес и утре, 17 и 18 юни, посетителите на Музея ще имат възможността да видят съветския БТР-40 и американския камион „Джими“ в движение.

Във вторник, 21 юни, Музеят на бойната слава ще получи още един експонат – съветски танк Т-34, който пристига от Полша.