Емилиян Гебрев, собственик на склада за боеприпаси край Карнобат, разкри напускала ли е охраната поста си преди взривовете

Овладян е пожарът избухнал след взрив в склад за боеприпаси на фирма“Емко“ в местността „Чобан дере“ край Карнобат.

При инцидента няма засегнати други складове, а какво точно се е случило обяснява собственикът на формата Емилиян Гебрев:

Има камери и охранителна техника, които са заснели случилото се в оръжейните складове край Карнобат. „Има поставени съответните наблюдателни средства – камери и друга техника”, подчерта в ефира на Нова телевизия бизнесменът Емилиян Гебрев. По думите му около цялата база има сериозна ограда.

„Не става въпрос за каквато и да било човешка грешка, защото няма човешка грешка. Към 4.00 часа се е чул взрив и след това се е запалил складът. Какво е имало вътре никой не може да каже. Забранено е да се влиза 24 часа вътре, но това по принцип са боеприпаси с отпаднала необходимост в завода. Някоя фирма някога поръчала нещо, след това поради неплащане не си е получила продукцията и ние какво да я правим, съхраняваме я“, коментира Гебрев.

Към момента не се налагат гасителни действия, казаха от службата за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас. Няма опасност за населението, заяви зам.кметът на Карнобат Стефка Иванова.

Слабият дъжд в района на Карнобат е успял да помогне на пожарната и да се загаси огънят оръжейните складове край града. „За момента няма нищо ново. Оттук нататък започва тежката работа по почистване и унищожаване на невзривилите се боеприпаси. Дай Боже – да започне и някакво разследване, което да не бъде, както в предишния случай – в продължение на 10 години да няма резултат, независимо от чуждата помощ, оказана на нашите разследващи”, посочи Гебрев.