Емил Димитров: ВиК Сливен е пред фалит

Снимка: БГНЕС

Дупница, Перник и Сливен са ВиК-тата, които трябва да бъдат най-печелившите в България, а те са пред фалит. Това заяви пред bTV екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро.

Има ВиК дружества, които работят великолепно и с изключително добри показатели, сред които Враца, Габрово, Бургас и Стара Загора.

Целият проблем е, че има великолепни ръководители и има такива, които непрекъснато създават проблеми, отчете той и допълни, че се чуди дали да води кореспонденция с тях или да пише писмо до прокуратурата. „Предстои да ги дам на прокуратурата, защото ми омръзна„, ядоса се екоминистърът.

По думите на Димитров той много лесно може да оправи пробитата каца с вода с обещание и повече няма да влиза в епистоларни кореспонденции на „ваш номер-наш номер„, с което и да е ВиК.

„С тези, които са нормалните нямам против, но тези, които непрекъснато се чудят как някой друг трябва да им свърши работата няма да се занимавам. Аз съм до водомера на язовира и до водомера горе на водосбора„, гарантира екоминистърът наличието на контрол.