Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 27 сигнала за произшествия

Снимка: Pixabay

На 6 ноември, около 14,30 часа,  е възникнал пожар в стопанска постройка в село Пет могили, собственост на 73-годишен мъж от град Стара Загора. Произшествието е ликвидирано в 18,14 часа от един 3 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасена е една сграда. Унищожени са 130 кв.м. покривна конструкция, дървен материал.

На 5 ноември, екипи на РСПБЗН-Сливен и Котел са гасили пожар в местността „Стражко поле“ край село Мокрен. Сигналът е за запалена мъртва горска постелка. Най-вероятната причина за пожара е вследствие на военни стрелби. В пожарогасенето се е включил и хеликоптер на БА, пригоден за пожарогасене; горски служители и военни.

На 5 ноември, в 18,01 часа, е получен сигнал за пожар в складово помещение в частен имот в село Мокрен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПЛЗН-Котел. Пострадали няма. Причината за пожара е запалена суха трева в близост до навеса от собственика. Спасени са 2 сгради. Унищожени са 30 бали с фураж.

Своевременно е ликвидиран пожар в землището на село Жълт бряг, без да причини преки материални щети. Сигналът е получен на 5 ноември в 14,31 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН- Твърдица. Спасени са 2 сгради. Пожарът е тръгнал от запалени супи треви.