Екип от 4 следователи разследват взрива на склада за боеприпаси край Карнобат

Досъдебното производство е образувано за взрива на склада за боеприпаси край Карнобат, информират от Прокуратурата.

С постановление на Окръжния прокурор на Бургас разследването е възложено на екип от 4 следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас.

По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, както и други процесуални действия, относими към предмета на доказване. Предстои извършването на оглед на местопроизшествие, който ще започне до края на днешния ден. На място присъства и наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Бургас.

За силни взривове малко след полунощ съобщиха първи жителите на Карнобат в социалните мрежи в нощта на 25 срещу 26 юни. Според местните тътените са били изключително силни и мощни, на около 6-7 км от самия град, в местността „Погребите“.

Кметът на Карнобат Георги Димитров, който бе извън страната, потвърди за взривовете. Няма жертви. По всяка вероятност са горели патрони.

Огънят е бил в склад за военни материали собственост на оръжейния бос Емилиян Гебрев. Инцидентът е станал 45 мин.след полунощ. Преди една година отново пожар предизвика взрив в друг склад само че за боеприпаси на същото място. Сега помещението, в което е избухнал пожара е изгоряло напълно. Няма пострадали.

Военни материали за производство на отбранителни продукти е имало в склада, каза ексклузивно за БНР Емилиян Гебрев.

До момента не е ясна причината за пожара в склада за боеприпаси, който горя преди една година.

БНР