Една подвижна секционна избирателна секция за граждани с трайни увреждания е сформирана в община Сливен

Една подвижна секционна избирателна секция, която ще обслужва граждани с трайни увреждания, е сформирана на територията на община Сливен. Това каза на пресконференция в Пресклуба на БТА в Сливен говорителят на Районната избирателна комисия Сребрина Ганушева. Гражданите с намалена подвижност, желаещи да бъдат посетени от подвижна СИК, все още могат да подават заявления в община Сливен до 26 септември, уточни тя.

Общо 33-ма души са подали до момента заявления да гласуват в подвижна секция. На предходните избори са били сформирани две подвижни секции.  На територията на община Твърдица няма подадени заявления от граждани с трайни увреждания, а от другите две общини – Котел и Нова Загора, все още не са уведомили РИК за подадените там заявления.

Обучението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК), назначени в 21 МИР – Сливен ще се проведе по следният график: община Сливен – 26 септември в зала „Сливен“ – 9:30 и 13:00 часа, община Нова Загора – 27 септември в сградата на читалището от 10:00 часа, община Котел – 27 септември в сградата на читалището – 11:00 часа и община Твърдица – 27 септември в сградата на читалището – 13:00 часа. Онлайн обучението ще бъде проведено на 23 септември от 19:00 часа, чрез електронна онлайн платформа, достъпна на сайта на РИК – Сливен.

В РИК-Сливен няма подадени жалби към момента, каза председателят на комисията Елизабет Кендерян.

БТА