Две сестри от Сливенско и петте им деца имат спешна нужда от помощ

Таня и Жана са две сестри, самотни майки, които отглеждат заедно петте си деца в една малка наследствена къща в село Блатец, община Сливен. Къщата е лишена от всякакви удобства и живеят ден за ден.

За историята на двете жени разказва Стиляна Радева, която е създала групата „Помощ за Таня и Жана от с.Блатец и петте им деца“.

Жана работи в селската детска градина на четири часа, с временен трудов договор. Таня живее с един бъбрек и няма възможност да работи в момента, тъй като трябва някой да се грижи за децата. Имат нужда от адекватна лекарска помощ. Иван, едно от децата, има сериозни здравословни проблеми, Цьолиакия, забавено е физическото му развитие с 3 години и има заболяване на костите. Жана живее с един бъбрек и има нужда от адекватно лечение и операция.

Дечицата се казват Иван и Ивайло, които през април и юли месец ще станат на 13 години. Ваня и Мима, са момиченцата, които ще станат през март и юли месец на 10 години. Теодор през ноември ще направи 6 годинки.

Под публикацията на Стиляна Радева е оставила коментар и бивша учителка на двете момченца – Иво и Ванко, която определя децата като изключително свестни. В коментара си учителката споделя, че Иво е мъжът в къщата, както и че за крехката си възраст е със завидни умения по коване, цепене и рязане.

Най-голяма нужда имат от пари, дърва за огрев, якета, обувки и дрехи за всяка една възраст. 

Имат нужда от изграждане на баня и тоалетна, играждане на канализация, прекарване на тръби в стаите, за да може да се включи и пералня каквато нямат към момента.

От групата са информирали Лео Кадели, който на пролет ще се опита да се включи в ремонтните дейности и ще ги посети.

Семейството живее в момента в две стаи, изключително тясно е да се съберат всички пратки, които се очаква да бъдат изпратени. За тази цел ще бъде открит Пункт за приемане на пратки.

От групата молят обзавеждане, електроуреди и мебели на този етап да не се изпращат, тъй като няма къде да се помещават.

Необходимо е първо извършване на ремонтни дейности, което ще е приоритета на пролет.

Има предложение пунктът да бъде в град Сливен, булевард Панайот Хитов номер 4, автосервиз Ромео, с телефон 0878221706 Магдалена Иванова.

Всеки пакет, който бъде изпратите, ще бъде фотографиран и споделен като публикация в групата.

Адресът на семейството, е село Блатец, община Сливен, улица Тунджа 19
пощенски код 8878 за Снежана Тенева.

Ако желаете да помогнете, можете да дарите средстава по следната банкова сметка:
BG09BPBI79361098800601
Снежана Иванова Тенева