Две първи места за спортен клуб по ориентиране „Сините камъни“ на труден терен

Станимира Димитрова от Спортен клуб по ориентиране „Сините камъни“ зае първа позиция при жени до 16 години, а Светослав Стоянов стана първи в отворения маршрут по време на Купа „Бегун – Стрелча“, организирани и проведени от варненския клуб по ориентиране „Бегун“. Тея Сярова (Ж14) и Кристина Стефан (Ж45) , също от Спортен клуб по ориентиране „Сини Камъни“ останаха втори в своите групи.
Състезанието се прведе от 3 до 7 август в района на светилищен комплекс Скумсале В общо петте старта на предизвикателния терен се включиха над 300 състезателя от България и чужбина.
14 участника представиха СКО „Сини камъни“ в състезанието.
Подготовката продължава за предстоящото участие в Шампионата на югоизточна Европа в Румъния на 24-28 август 2022 год., както и провеждането на Купа Сливен на 3-4 септември 2022 година.
На 12 август – международният ден на младежта, Младежки дом и Спортен клуб по ориентиране Сини Камъни ще организират в градската градина на град Сливен от 18:30 ч състезание по ориентиране. Поканени са всички родители и деца, които искат да се запознаят със спорта ориентиране. Повече информация можете да получите в самото събитие – https://www.facebook.com/events/1117647732486536/
Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ Сливен продължава своята работа по проект „Спорт за децата в свободното време” като организира безплатни спортни занимания.
Целите на проекта са да се създаде мотивация в децата за участие в спортни занимания; да се придобият първоначални знания, умения и навици за практикуване на спорта ориентиране; да се формират и усъвършенстват в децата умения за работа в екип, толерантност и солидарност; както и да се популяризира самият спорт.