Две листи ще подкрепят кандидат-кмета Минчо Афузов

проф. Иван Гранитски, Антоний Андонов, Владимир Стефанов, Стефан Пасков, Минчо Афузов, Георги Тенев и Петър Витанов

Минчо Афузов официално откри кампанията си за кандидат-кмет на Сливен с изискано тържество в зала „Галерия“ на хотел „Национал палас“. Гост и водещ на тържеството бе известния журналист и издател проф. Иван Гранитски.

Пред събралите се около 300 човека, сред които членове на Инициативния комитет, кандидати за общински съветници, подкрепящи, симпатизанти и журналисти, Минчо Афузов изложи основните приоритети управленската си програма.

“През последните години в града ни цари безпорядък във всички основни направления – администрацията е труднодостъпна, инфраструктурата е катастрофална, редът и сигурността са винаги под въпрос, липсва и пълна публична отчетност на финансите. Къде е прогресът, къде е прозрачността, къде са желанията на хората!? Аз не искам да виждам Сливен такъв!“, заяви той.

„Имам опита, стремежа и знам как да променя града ни. Вече предприех първи стъпки към промяната на Сливен, която да реализираме заедно. Аз и екипът ми разработихме Програма за развитие на Сливен, която е достъпна на https://mincho.afuzov.com/ за всеки. Очаквам вашите предложения за това какво трябва да се промени в града и в общината ни. Нека спасим Сливен заедно!”, призова присъстващите Афузов.

Представени бяха двете листи, които официално подкрепят кандидатура на независимия кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов – тези на „Левицата“ с водач Стефан Пасков и “ Движение Напред България“ с водач Георги Тенев и кабнидатите за кметове на населени места.

Специална подкрепа с присъствието си декларира и члена на Европейския парламент Петър Витанов, който е със сливенски корен.

След официалната част присъстващите бяха на поканени на по чаша вино от Винарска изба „Афузов“.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.