Двамата убити в Нова Загора са застреляни, седем са ранените

Трима мъже, барикадирали се в къща, са задържани за масовия бой и последвала стрелба, завършила с двама загинали в Нова Загора, съобщиха от областната полиция в Сливен.

Както по-рано бе съобщено, двама души загинаха днес при бой между две фамилии в новозагорския квартал „Шести“.

Сигналът за възникнала свада и ескалиращо напрежение е получен днес рано следобед, посочват от полицията. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи.
В резултат на бързите действия на полицаи от Областната дирекция на МВР в Сливен и от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора е потушен конфликт.

С премерени и планирани действия полицаите успяват да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в ромския квартал. По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, други трима са в болница с различни наранявания. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Пред репортер на БТА наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Сливен Руси Русев каза, че безопасността в квартала вече е обезпечена.

По думите му е установено, че жертвите са загинали от огнестрелно оръжие. От същото оръжие са пострадали и ранените, които са общо седем.

Един от тях е бил в по-сериозно състояние.

По информация на БТА момче на 16 години е сред тежко пострадалите при масовия бой на две ромски фамилии в Нова Загора.

Момчето е с голяма кръвозагуба, след нараняване на бедрената артерия, съобщи пред д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, където са настанени четирима пострадали при инцидента. Било е оперирано, извършва му се кръвопреливане.

Жена на около 30 години е с ампутирана лява ръка, след като е била раздробена от изстрел с  огнестрелно оръжие. Тя е приведена в отделението по ортопедия.