Двама водачи с алкохол над 2 промила са установени при ежедневния контрол по пътна безопасност в област Сливен

19-годишният И.Й. от село Каменец е хванат да управлява лек автомобил „Ауди“ с концентрация на алкохол 2,34 промила. Той е спрян от полицейски екип за проверка на 19 октомври в 23,15 часа в град Котел. И.Й. е отведен в районното управление и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Около 20,40 часа, на 19 октомври, на ул.“Момина клисура“ в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Ягуар“, управляван от 39-годишния Х.Х. от град Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 2,50 промила. Х.Х. е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

Неправоспособен водач, който системно управлява МПС, е установен от полицейски екип в новозагорското село Баня. На 19 октомври, около 20,20 часа, е извършена проверка на 27-годишния М.М. от същото село, водач на лек автомобил „БМВ“. Полицейските служители установяват, че М.М. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Образувано е бързо производство.