Двама полицаи са загинали в Бургас, след като автобус с мигранти прегази патрулка

Снимка: БНР Бургас

Двама полицаи са загинали тази сутрин в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Малко преди 05.00 ч. тази сутрин, автобусът не спрял последователно на два контролно-пропускателни пункта на „Гранична полиция„, обясни пред БНР Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

„Има две неподчинения преди тежкия инцидент“. Инцидентът станал при последващия опит на полицаите да спрат превозното средство.

Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти. В района на кръговото кръстовище на „Трапезица“ той навлязал в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка, химическа тоалетна.

На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Предстоят следствени действия, които ще бъдат извършени от служители на Националната следствена служба и Прокуратурата.

По границата са предприети активни действия от МВР, включени са сили на Българската армия, както и дронове, увери Станимир Станев в предаването „Преди всички“. Семействата на загиналите полицаи ще бъдат уведомени още днес, допълни той. Няма данни дали шофьорът на автобуса е чужд гражданин.

На място е директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Очаква се и министърът на вътрешните работи.

Свидетелка на инцидента сподели пред БНР, че е видяла двама мъже да бягат от катастрофиралия автобус, гонени от полицаи. Предполага се, че това са били трафикантите. Мигрантите не са правили опит да избягат от мястото на инцидента.

БНР-Бургас