Двама отиват зад решетките за блудство в Сотиря

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен, бяха постановени ефективни наказания спрямо двама мъже, подсъдими за извършване на блудствени действия по отношение на малолетно момиче, съобщиха от Прокуратурата.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен бе постановено ефективно наказание от пет години „лишаване от свобода“ спрямо Йордан И. и ефективно наказание от две години и шест месеца спрямо Христо Х. Те са подсъдими за извършени блудствени действия по отношение на едно и също малолетно момиче. И двамата мъже са използвали сила, за да извършат действия, целящи да удовлетворят половото си желание по отношение на пострадалото момиче, без съвкупление. Престъпните деяния са извършени в село Сотиря, общ. Сливен. По отношение на Йордан И. те датират от края на месец юли 2019 г. Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл.149, ал.4, т.3, предл.1, вр. ал.2, т.1, предл.1, вр. ал.1 от НК.

По отношение на Христо Х. те датират от 30.08.2019 г. Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл.149, ал.4, т.2, предл.1, вр.ал.2, т.1, предл.1, вр. ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.2 от НК, тъй като макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Присъдата на Районен съд – Сливен, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.