Двадесет местни производители ще представят продукцията си на Фестивала на стоте войводи в Сливен

Архив-БТА

Двадесет местни производители ще представят продукцията си на Фестивала на стоте войводи в Сливен, съобщиха организаторите от община Сливен.

Събитието ще се състои на 16 и 17 септември в Градската градина. На изложението ще бъдат представени продукти, сред които качествени вина, сирена и месни специалитети.

В първата фестивална вечер програмата ще започне в 17 часа, ще участват вокална група „Петте сезона“, певицата Дара, Керана и „Космонавтите“. В съботния ден Ути Бъчваров ще организира кулинарно училище за деца от 10 часа. След кулинарното училище артистите от Държавен куклен театър-Сливен ще представят спектакъла „Принцесата и граховото зърно“. В музикалната програма във втората вечер ще участват Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, ансамбъл „Пирин“ и певицата Глория.

Фестивалът е идеен наследник на Сливенския панаир от 1876 година и своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина. Целта на организаторите му е да възстанови традициите и да демонстрира на постиженията на местните производители в днешно време. Първото му издание бе през 2015 година.