Два трупа след саморазправа в ромския квартал на Нова Загора. Полиция и специални части са пресекли кървава ескалация

С два трупа по първоначални данни на ОДМВР-Сливен е завъшила свада между два рода в Новозагорския квартал „Шести“. Трима са в болница с различни наранявания.

Сигнал за възникнала свада  и ескалиращо напрежение в квартал в град Нова Загора е получен днес рано следобед. Незабавно към мястото били насочени полицейски екипи. В резултат на бързите и навременни действия на  служителите от ОДМВР-Сливен и колегите им от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Стара Загора бил потушен конфликт, възникнал  между два рода в новозагорския квартал „Шести”. Не е допуснато той да прерасне в саморазправа, да ескалира и да доведе до повече и по-сериозни последствия.

С премерени и добре планирани действия полицейските служители успели да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в квартала. По първоначални данни от инцидента са загинали двама души, други трима са в болница с различни наранявания. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.