Дунчев: Един от най-добрите примери за обединение – заповед на Десислава Танева за защита на вековни гори

От профила във Фейсбук на Александър Дунчев от ПП

След като маските паднаха с леката провокация за ГЕРБ, да преминем към един от най-добрите примери:

2016 г. със заповед на агроминистъра Десислава Танева са защитени 109 000 ха вековни гори в България, за която кауза се борихме голям екип от WWF, АПБ, ИАГ, ЛТУ, ИГ-БАН, ИБЕИ-БАН и горските предприятия. Успехът е прецедент за Европа, удостоен с награда на Европейската комисия.

Предпоставка обаче беше кампанията срещу незаконните сечи във вековните гори, която започнахме с хора като Атанас Русев, много горски, водещи медии bTV Новините, NOVA , Българска национална телевизия. БНТ и др.

Представяте ли си какви чудеса за България прави обединението на силите, ако има добри лидери?

Останалите примери по-натам.

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, за когото се разбра, че няма да е водач на листа, втвърди тона към коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ призовава да се гласува на предстоящите на 2 април парламентарни избори и да се използва възможността за преференция към конкретен депутат: „Промяната и Демокрацията са ни единственият шанс за наистина европейско развитие, при надвисналата заплаха за бетонирането на мафията във властта и диктата на ДС-ченгета, мултаци, комунисти, възрожденци и възходци. Защото с преференциалния вот всеки от нас, всеки българин с критично отношение към мераклиите за власт, не само може да потърси отговорност на провалилите се политическите лидери, но най-вече с преференциите може да избута на челни места всички хора с кауза, които са избутани назад за да не пречат“.

В коментар под публикация на потребител, нарекъл се „Бойче Мандатотрошачката“, който определя Дунчев като „предизборното острие на ГЕРБ-ДПС“, той коментира, че винаги е алармирал, че партиите на Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ ще „купят изборите чрез източването на горската система“, но и че през последните две години също не е направено „нищо в подкрепа на горите и природата“.

Коментарът на Дунчев завършва със заключение: „По времето на ГЕРБ беше постигнато много повече за българската природозащита, отколкото през последните две години, през които уж бяхме във властта, и не за друго, а защото нашият най-голям враг Бойко Борисов се оказа много по-голям лидер, отколкото ние се пънем.“ Управлението на кабинета „Петков“ всъщност беше 7 месеца, а не 2 години.

Преди политическата си кариера Дунчев беше известен с природозащитната си дейност. Той е лесовъд, еколог, беше назначен за директор на Изпълнителната агенция по горите по време на служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от Румен Радев. При кабинета „Петков“ Дунчев не успя да се пребори за отделянето на Агенцията по горите в самостоятелно звено и тя остана да функционира под шапката на доминираното от БСП Министерство на земеделието.