Доц. Мангъров с ново амплоа, ще става депутат

Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангъров е номиниран да кандидат депутат от АБВ, съобщи лидерът на АБВ Румен Петков, представяйки пред журналисти номинациите.

„За нас винаги е много важно да има ярко гражданско участие в едно Народното събрание. В последните мандати това липсва“, посочи Петков.

„Когато си имал Благовест Сендов и след това се радваш на Дани Кирилов, нещата не изглеждат добре в очите на нормалния българин, защото тогава се сещаш, че всъщност дебатът в образованието е как да извадим Ботев от учебниците, а вкарваме бат Сали в парламента“, коментира Петков и отбеляза, че лично се познава с бат Сали.

Петков увери, че от АБВ имат волята да сложат край на тези „дълбоко маскарящи ни като общество и нация хватки“, които по думите му „сигурно в Самоков може да гарантират някой друг ромски глас, но унижават българщината в очите на българите“.

Ето кого още номинират от АБВ за следващия парламент: от сферата на спорта – Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов, от сферата на образованието – доц. Камен Семенлийски, преподавател в Бургаския университет, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова; от сферата на благоустройството – Александър Стефанов, Руска Стефанова; от икономиката – Любомира Ганчева, Даниел Илчев; от научната сфера проф. Любомир Халачев, д-р Пламена Заячка; от сектора на културата – актьорът Веселин Плачков. Лидерът на АБВ добави, че е провел личен разговор с номинираните и им изказа благодарност за съгласието, тяхното достойнство и качеството на професионалната им подготовка.