Дора Христова: Ще увеличим бързо доходите на хората

Увеличението на доходите е основна тема в разговорите на Дора Христова, водач на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ  в област Сливен, с местни граждани. Тя коментира програмата на коалицията и с жители на село Бяла.

„Нашата коалиция има няколко прагматични и работещи идеи, които ще увеличат бързо и осезаемо доходите на хората. Знаем, че това е най-наболелият им проблем. Не сме свикнали да обещаваме много неща, затова предизборната ни програма е кратка, но напълно приложима и то в кратки срокове. Безспорно, основната тема са безплатните лекарства за ученици до 18 години, но за тези които ходят на училище, както и безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст“, заяви Дора Христова. Тя допълни, че сливенчани се вълнуват много и от пенсиите, които според Патриотичната коалиция трябва да се преизчислят и всички да се вдигнат с 200 лева, минимум.

„С колегите ми от ВОЛЯ сме изключително загрижени за насърчаване на раждаемостта – предлагаме 2000 лева за първо дете, 5000 лева за второ, 10 000 за трето. Говорим обаче за онези български семейства, в които родителите са пълнолетни и имат минимум средно образование. Така подпомагаме и доходите, и разрешаването на демографската криза. Според нас трябва да се изплащат детски за всички деца, независимо от доходите на родителите им, защото всички българчета са равни.“, каза още Дора Христова.