Домашен социален патронаж – Ямбол организира доставка на храни и лекарства за възрастни хора

По инициатива на кмета Валентин Ревански Община Ямбол предприема действия в подкрепа на възрастните хора. В ситуацията на извънредно положение заради коронавируса COVID-19, Домашен социален патронаж-Ямбол ще извършва доставка на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни.

Служителите разполагат с 5 автомобила. Заявки ще се приемат от 8:00 до 17:00 часа на тел. 046/66 92 15 или 046/66 92 12.

Помощта е изцяло логистична. След получено обаждане екип ще посети нуждаещите се, които трябва да предоставят информация за продуктите или лекарствата, които желаят да им бъдат доставени. Призоваваме гражданите да не злоупотребяват и услугата да се използва само от хора, които наистина имат нужда от подкрепа в този труден момент.

Ръководството на община Ямбол призовава и всеки един от гражданите: ако възрастен човек се обърне за помощ към вас – отзовете се и бъдете съпричастни!

Защото сме хора! Защото нашите майки и бащи, баби и дядовци, възрастни познати или непознати – имат нужда от нашата помощ!