Докато ни хранят с „Борисов“, Пентагонът натиска България да изпрати на Украйна зенитни ракети

Докато ни хранят със зрелища, Свободна Европа: „Министърът на отбраната на САЩ ще убеждава България да изпрати на Украйна зенитни ракети“.
Господинът идва утре. Преди някои редови евроатлантици да почнат да се подхилват, което обичайно е лимитът на тяхната мисловна дейност, малко обобщение:
Преди това военният министър на щатите е бил в Словакия, където са заявили готовност да предоставят ПВО-тата си (много мощни, съветски) на Украйна, но искат заместващи. Получили са вежлив американски среден пръст.
Няколко дни по-рано Полша заяви, че ще даде изтребителите си МиГ-29, но не на Украйна, а на САЩ. И ще ги доставят в Германия, няма да тръгнат от полска територия. Щото при цялата си ястребщина имат малко акъл и чувство за самосъхранение.
Това, което искат сега американците от нас, е да дадем най-мощните си отбранителни системи. Отбранителни, не нападателни. Според експерти, С-300 са в пъти по-добри от американските Пейтриът. Ако някой се грижи за нашата отбрана, защо искат да ни оставят без никаква защита?
А Борисов не го мислете. Той напоследък се обозначи ясно – проамерикански изказвания, среща с украинския посланик, което въобще не му е работа. „Кучи син, но наш кучи син“, казват американците. И си пазят синовете.
May be an image of 1 person

Източник: Facebook

Снимка: Capital.bg