Доброволците на Сливен организират акция „Донеси бутилка – вземи книга!“ на 1 май в кв. „Ново село“

Сливен новини
Групата „Доброволците на Сливен“ ще подкрепи тази неделя, 1 май, събитие на сдружение Юнайтед Фючър, което насърчава рециклирането на пластмаса, това съобщи за „Сливен нюз“ Красимир Дончев от „Доброволците на Сливен“
Мястото на провеждане на събитието ще е на детската площадка в кв. „Ново село“ зад Ромпетрол, в часовия диапазон 11:00 до 13:00 часа.
Инициативата е отворена за всички като единственото условие е всеки да носи поне 2 килограма смачкани пластмасови бутилки. Срещу тях той ще получи книга. Всеки човек има право на една книга. Семейства ще имат право на максимум 2 книги срещу поне 4 килограма смачкани бутилки.
Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и да получат безплатна книга, обяснавят от „Доброволците на Сливен“. От там обясниха, че не всички книги са нови. Новите книги са осигурени от издателство „Изток-Запад“, а стари и запазени книги са предоставени от от частни лица. Раздаваето им ще е на случаен принцип.
Книгите са в ограничен тираж и е възможно те да бъдат изчерпани преди официалния край на кампанията, предупреждават организаторите.
На този линк, може да намерите и други пластмаси и видове отпадъци, които можете да предадете в рамките на събитието, но без това да е обвързано с получаване на книга: