Добра новина от Сливен: Малките балерини от „Адажио“ отново донесоха купи и медали

Въпреки трудните години, които наложиха много ограничения, балетът в Сливен продължава да се развива и да носи добри новини за града. В края на пълния с мрачни новини феврурари, възпитаниците на Сливенската Балетна школа „Адажио“ отново се представиха успешно на Националният фестивал на изкуствата – София 2022 г. На 28 феврурари те се завърнаха с медали и отличия от Националният фестивал на изкуствата – София 2022 г., съобщи ръководителят на школата Наталия Хаджикостова.

Малките балерини на Сливен продължават и работа по авторски спектакъл „Палци по ноти“, който ще може да видите на сцените в Сливен, Стара Загора и Ямбол в края на април.

„Искам да изкажа специални благодарности на г-жа Галя Георгиева, Секретар на  читалище „Зора“, която прави дори и невъзможното, за да осигури необходимите условия и средства.“, каза пред Сливен нюз Наталия Хаджикостова. Тя подчерта колко важна е и подкрепата и съпричастността на родителите на децата от „Адажио“.

Наталия Хаджикостова е основател, двигател и мотиватор на младите таланти от балетна школа „Адажио“ вече 10 години. Пътят й минава през „Националното училище за танцово изкуство“ – гр. София, след това завършва балетна педагогика, 10 години танцува в Държавна опера – Стара Загора.

Вижте и интервюто с нея.