До месец съдът ще се произнесе по обжалване доживотната присъда на убиеца от Сотиря

Снимка: БГНЕС

До един месец Апелативен съд Бургас трябва да се произнесе по делото за обжалваната доживотна присъда на Мартин Трифонов – убиецът на 7-годишната Кристин от село Сотиря, предаде Дарик Радио.

„Днес по време на съдебното заседание, защитата на Трифонов, апелира съдията да смекчи присъдата му „защото решението за доживотен затвор на Сливенския Окръжен съд не било хуманно спрямо клиента му“, коментира адвокат Сиво Сивов, който представлява семейството на убитото дете. Заради несъгласието си с обжалването на наказанието, преди съдебното заседание близки на почерненото семейство се събраха пред съда в Бургас на мирен протест.

Припомняме, че на 30 януари Сливенският окръжен съд реши, че 21-годишния Мартин Трифонов отива зад решетките до живот, без право на замяна на наложеното му наказание. Той обаче обжалва постановената присъда.

Убиецът на Кристин получи доживотна присъда без право на замяна

Присъдата на Мартин беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.

Убийството на детето бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.