До 17 септември се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

Новини Сливен
Снимка: pixabay

До 17 септември включително избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес, съобщиха от Община Сливен. Това най-често се налага, когато постоянният и настоящият адрес са в различни населени места.

Заявлението може да се подаде лично в Центъра за административно обслужване на община Сливен /образец на заявлението може да бъде видян в прикачения файл/.

Заявление може да бъде подадено и по електронен път чрез страницата на ГРАО https://regna.grao.bg/

Важно уточнение е, че гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 21 септември 2022 г.

Осигурена е и възможност за проверка на избирателната секция чрез SMS, стационарен и мобилен телефон.

SMS-ът се изпраща на номер 18 429,  който е единен и за трите мобилни оператора. Цената му е 25 стотинки без ДДС. В текста на  SMS-а се изписват единствен десетте цифри на ЕГН. Системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Проверката на избирателната секция чрез стационарен и мобилен телефон се извършва на номер 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.