Дни на приказките на живо започват в Регионалната библиотека след отпадането на COVID-сертификатите

Дни на приказките започват от днес до 31 март в  Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен по програмата „Във вълшебния свят на приказките”. Това съобщиха от културната институция. Инициативата ще се състои за 23-та година.

По традиция, в рамките на програмата, в библиотеката отваря врати и приказен театър, и стотици деца от сливенските училища и детски градини на възраст до 10 години посещават по график представление по произведения на известни детски писатели.

В последните две години, поради пандемията от Ковид-19, представленията можеха да се проследят само онлайн на Ютуб канала на институцията. След отпадането на ограничителните противоепидемични мерки, библиотеката кани децата от 1 до 4 клас на представления по приказки на обичания от поколения български деца писател Ангел Каралийчев. Представленията се посвещават на 120 години от рождението на писателя. На сцената, най-известната приказна героиня на разказвача – Житената питка, ще води зрителите през неговите изпълнени с чудеса и поучения приказки.