Директорът на Симфоничния оркестър Кремена Оксенкруг донесе за Сливен националното отличие “Кристална лира” 2022

иректорът на Симфоничен оркестър – Сливен Кремена Оксенкруг бе отличена с „Кристална лира“ на юбилейната 25-та церемония по връчване на наградите за върхови постижения в музикалното изкуство, проведена на първи ноември в Народния театър “Иван Вазов”. 

„За мен наградата е ценно признание за културното дело, което развиваме в Сливен, каза пред репортер на БТА Кремена Оксенкруг. Още едно доказателство, че сме на прав път. “Кристална лира” е една отговорност, към която ще подходим сериозно и с осъзната и мотивирана работа през новия сезон. Целите са ясни и ще работим с пълна сила Сливен да се превърне в “Райска градина” на музикалното изкуство в България.”

“Наградата на публиката” бе присъдена за постиженията на сливенските симфоници под нейно ръководство за сезон 2021/2022. Това е първото подобно отличие за културния институт.

Редом с най-големите оперни театри в страната, постиженията на Симфоничен оркестър – Сливен за изминалия творчески сезон бяха забелязани от цялата българска културна общественост, смята директорът на културния институт.