Динко от Ямбол: Съжалявам за постъпката си, бях възмутен

Районният съд в Несебър гледа мярката срещу Динко Вълев от Ямбол, който упражни насилие над мним инвалид, събиращ пари от просия пред хипермаркет в Равда. На влизане в съда той заяви, че съжалява за постъпката си. Вълев бе доведен с белезници, а след него в залата влезе и сестра му Таня, предаде БГНЕС.

Адвокатът на Вълев представи две медицински експертизи, като заяви, че клиентът му има сериозни здравословни проблеми. Преди по-малко от година му е предписана специална диета и контрол от кардиолог. Сред мотивите за исканата от защитника му по-лека мярка бе и това, че той е татко на две деца, живее на семейни начала с приятелката си от няколко години и е управител на фирма.

Именно фирмата на Вълев вероятно е най-големия му коз. Ако ямболията, известен в държавата като „ловеца на мигранти“, реши да не помага при тежки пътни инциденти по пътищата в Бургаско, държавата остава с „вързани ръце“, тъй като нито една служба не разполага с техника за изтеглянето на обърнати ТИР-ове.

„Бях силно възмутен от този човек, защото той си подиграваше на хората. Съжалявам, реагирах остро. Мога да предложа работа на този човек, защото имам нужда от хора за работа“, каза в съдебната зала днес Динко Вълев. Припомняме, че той бе задържан след канонада от шамари по човек на средна възраст, представящ се за инвалид. В социалните мрежи бяха разпространени кадри, на които се вижда как „ловецът на мигранти“ буквално изсипа измамника от инвалидната количка.

Съдът ще се произнесе в 18 ч .Прокуратурата поиска задържане под стража.

Източник: dnes.bg