Детски рисунки украсиха предколедно полицията в Сливен

Търг за детска рисунка бе организиран вчера по време на тържествената церемония за връчване на отличията „Полицай на година 19” в София. Церемонията се провежда за 26-та поредна година по инициатива на Министерство на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила”. За поредна година детски творби, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление”, бяха продадени на търг с благотворителна цел. Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, гост на събитието, взе участие в търга и донесе в Сливен две от произведенията на малките творци. Авторите са две деца, доброволци от Детско полицейско управление-Сливен към ОУ „Д-р Иван Селимински“, Йоанна Стефанова и Аделина Венелинова.

От изложените 100 рисунки, са продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметка на Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Средствата по Националната кампания се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.